Historie og fakta om Zenitel

Zenitel’s historie går helt tilbage til 1901 og bestræbelserne har altid været de samme – at levere nutidens bedste kommunikationsløsninger. Nedenfor kan du følge vores rejse frem til i dag. Vi starter i nutiden og tager dig en tur med på vores rejse hertil.

2018 – Phontech en del af Zenitel

Phontech blev medlem af Jotron-koncernen fra 1997 og leverede et komplet udvalg af interne kommunikationssystemer til skibe og offshore-formål. Den 1. november 2018 blev Phontech en officiel del af Zenitel-koncernen. For flere detaljer om erhvervelsen – se vores pressemeddelelse.

2014 – Sammenlæsning af Vingtor og Stentofon brand

Vingtor-Stentofon er et brand af Zenitel-gruppen og er resultatet af sammenlægning af de to brands, der tidligere var kendt som hhv. Vingtor og Stentofon. Fusionen mellem de to mærker var et strategisk led i tråd med Zenitels mål om at alle brands er designet, udviklet og produceret under Zenitel-koncernen.

Vingtor-Stentofon leverer produkter, der er kendt for deres robuste egenskaber og et intuitivt design, der muliggør nem integration med andre tredjeparts-produkter, herunder adgangskontrol, CCTV, alarmsystemer og IPBX.

Vi stræber efter at være teknologiledende ved at levere avancerede funktioner og løsninger som aktiv støjreduktion, overvågning, lydanalyse og en åben produktstruktur for maksimal systemintegration.

1999 – Zenitel

En ny milepæl blev 1999, da virksomheden besluttede at omstrukturere sin organisation og fokusere på kerneaktiviteter. I maj 2000 blev der truffet afgørelse om en fusion mellem Stento ASA og det omorganiserede SAIT-RadioHolland og i 2001 fejrede Zenitel sit hundredeårs jubilæum og ændrede virksomhedens identitet og navn til Zenitel.

I begyndelsen af ​​2009 blev det besluttet at fokusere alle kommercielle bestræbelser på den fortsatte udvikling af Secure Communication Systems for at sikre rentabiliteten af ​​Zenitel-koncernen, især i betragtning af den globale økonomiske og økonomiske krise.

Den 29. september 2015 fejrede Zenitel 50 års jubilæum som et registreret selskab på Euronext Exchange. Gennem disse år har et aspekt ikke ændret sig: siden 1901 har Zenitel leveret kommunikationsløsninger.

1997 – STENTOFON

En ny fusion i 1997 bragte et andet norsk selskab med sig, Stentofon. Stentofon blev etableret i 1946 som Stentor Radiofabrikk med speciale i radiokommunikationssystemer til skibe og fiskerbåde. Stentor udvidede senere sit sortiment med intercom systemer, som blev solgt under navnet STENTOFON.

I 1997 blev Stentofon AS fusioneret med en anden norsk leverandør af interne kommunikationssystemer og udbyder af PMR-systemer kaldet RingCom AS og blev selv genstand for en fusion mellem RingMaster og Noracom. Ring Marine AB i Göteborg sluttede sig også til gruppen. Sammenlægningen mellem Stentofon og RingCom blev kaldt Stento ASA.

I 1988 og efter otte års frugtbart samarbejde med Vingmed AS købte Stento selskabet VINGTOR Marine for at tilpasse PAMEX og andre indbyggede intercom-systemer til onboard kommunikation. Datterselskaber senere blev etableret i Kroatien, Tyskland, Singapore og Kina. Vingtor overtog Steenhans i 1998, som også omfattede firmaet Steenhans købt i 1995, Phonico.

I mellemtiden havde RingMaster og Noracom begge tætte forretningsforbindelser med Motorola, og Stento blev til sidst den vigtigste distributør for Motorola i alle de nordiske lande. Stento udvidede hurtigt gennem en række opkøb, blandt hvilke var erhvervelsen af Philips Intercom og Nursecall.

Læs resten af historien der går tilbage til 1901 på zenitel.com.